Apple Pay în România

Românii capătă de o vreme din ce în ce mai multă încredere în sistemul de plată electronic. Cardurile de debit și de credit sunt utilizate de multe ori în loc de cash, iar pentru comenzile online plata la ramburs nu mai este singura variantă la care apelăm.

PayPal a inceput sa fie folosit și in general, datorita confortului plății contactless au inceput să fie preferate, sunt mai rapide și pentru utilizatorii de terminale mobile cu Android si NFC multe bănci din Romania oferă de un timp posibilitatea activării unui card virtual care permite utilizarea telefonului mobil pentru plăți contactless.

Aplicația Wallet de pe iOS adăpostind un card ING și unul BT
Card debit ING pe Apple Watch

Dar cum ramane cu utilizatorii iPhone, respectiv Apple Watch? Începând cu iPhone 6 Apple a implementat tehnologia NFC însă doar pentru serviciul Apple Pay care, exact nu era disponibilă in România. De fapt, cel puțin pentru mine, Apple Pay și funcția de citite a electocardiogramei disponibilă inițial doar hardware pe Apple Watch 4 erau cele două „cireșe de pe tort” mult așteptate. Prima care a sosit a fost electrocardiograma despre care veți putea citi într-un articol separat iar cea de-a doua Apple Pay a fost oficial anunțata de Apple si ulterior promovată de banciile care au implementat-o.

În prezent în ce țări este disponibil Apple Pay?

Arabia Saudită
Australia
Belgia
Brazilia
Bulgaria
Canada
China continentală
Cipru
Croația
Estonia
Danemarca
Elveția
Emiratele Arabe Unite
Finlanda
Franța
Germania
Grecia
Guernsey
Hong Kong
Insula Man
Irlanda
Italia
Japonia
Jersey
Kazahstan
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Malta
Marea Britanie
Norvegia
Noua Zeelandă
Polonia
Portugalia
Republica Cehă
România
Rusia
San Marino
Singapore
Slovenia
Spania
Statul Cetății Vaticanului
SUA
Suedia
Taiwan
disponibilitate Apple Pay
Dacă aveți întrebări legate de utilizare și configurare Apple Pay, le puteți adresa mai joi, în comentarii