«Video» Blackberry Priv la doi ani de la lansare

Articole diverse, Articole telefonie mobila

Te afli aici:, Articole telefonie mobila«Video» Blackberry Priv la doi ani de la lansare

Personal, am fost utilizator de blackberry inca de la primele modele. Au avut intotdeauna un parfum special. Tastatura lor legendara a fost copiata de 65% din producatorii de telefonie cunoscuti pe piata si nu mai vorbim de cei necunoscuti, sistemul de operare chiar daca a fost multi ani bazat pe Java, a fost realizat atat de optimizat si inovativ incat depasea in preferinta utilizatorilor business smartphone-urile bazate in acea vreme pe Symbian. Limitarea aplicatiilor nu era o problema, pe atunci nu exista App Store respectiv Google Play ca etalon de comparatie.

Urmatorul pas, dupa 10 ani, in anul 2013 Blackberry trece la OS 10 un sistem de operare dezvoltat de canadieni, bazat pe QNX o distributie de Unix comerciala, similara cu Linux dezvoltata de QNX Software Systems cu mult timp in urma. Acest sistem de operare ruleaza un runtime Android pentru a putea rula aplicatii apk insa era in nici un fele legata cu Android decat avand aceiasi baza, Unix. Sistemul nu are serviciile de baza Google, motiv pentru care dupa 5 ani de dezvoltare a acestui sistem de operere canadienii decid sa opteze pentru Android. Primul smartphone care foloseste acest sistem de operare este Blackberry Priv.

Va invit sa aflati mai mult in acest video

Excelent, va recomand acest videoClick To Tweet

Despre autor:

De mic mi-a placut IT-ul comunicatile au urmat, am facut armata la transmisiuni, imi place tehnologia aplicata in viata de zi cu zi intr-un mod natural si liber. Cred si imi doresc sa pot controla eu tehnologia si nu ea pe mine. In rest... impartasim ce cunoastem si apreciez fiecare zi noua.

Lasă un răspuns

Sus