Samsung Galaxy Note 8 – Un flagship de exceptie si Android 10

Samsung Galaxy Note 8 si Android 10

îl actualizăm la Android 10?

Introducere

Fiecare flagship dezvoltat și vândut de o companie este la vremea respectivă promovat ca vârful de lance în tehnologie. Conform segmentului de piață căruia i se adresează customizat corespunzător.

Din păcate însă device-urile de astazi nu reprezintă treapta superioară a evoluției unui PDA, gândit fiind pentru productivitate. Update-urile software chiar daca erau binevenite, ele nu reprezentau un criteriu major pentru decizia de a schimba device-ul.

Trebuie să recunoaștem, status-ul social, nevoia de nou, a funcților și a caracteristicilor tehnice a crescut nejustificat față de nevoia reală. Fiind educați de dânșii in privinta necesităților, decizia obiectivă a devenit dificilă.

Samsung Galaxy Note 8 si Android 10

Am deschis astfel articolul pentru a oferi un view point potrivit, încercând mai departe să îl păstrăm. Subiectul in cauză este ales datorită prezenței favorabilă în lineup-ul flagship-urilor de la Samsung. Note 8, fiind un smartphone care moștenește multe din trasăturile îndrăgite de utilizatori a gamei Galaxy Note.

Exceptie făcănd portul infraroșu, util pentru unii, Note 8 oferă adițional startul in maratonul marginilor subțiri si a conceptului de multicameră.

Galaxy Note 8

Importanța actualizării software

Acum nu vom detalia caracteristici tehnice, plusuri si minusuri, aspecte care au fost discutate de nenumărate ori chiar dinaintea lansării Samsung Galaxy Note 8. Ne vom concentra mai mult asupra aspectului software.

Acum, în privința update-urilor cei de Samsung și-au păstrat promisiunea de a oferi update pentru două versiuni majore de Android, respectiv 8 si 9 au fost furnizate ca update OTA pentru Note 8. În această privință un posibil update la Android 10 rămâne doar opțional din partea lor și foarte puțin probabil.

La final Samsung Galaxy Note 8 si Android 10?

ROM-ul custom HadesRom pentru Samsung Galaxy Note 8

Cel puțin update oficial, există însă și speranțe din partea comunității XDA Developers care deja oferă multe rom-uri custom pentru Note 8 cum este HadesRom disponibil la momentul scrierii acestui articol la veriunea 11.1 respectiv Android 9 cu OneUI 1.0

În final, rămâne înrebarea, ar trebui ca update-urile să ne dicteze decizia de achiziție pentru un nou device?

Voi ce părere aveți?