Îmbunătățiri ale Apple Magic Keyboard pentru iPad Pro

Se anunță îmbunătățiri ale Apple Magic Keyboard pentru iPad Pro, Apple poate adăuga în curând scurtături noii tastaturi pentru iPad Pro, care ar efectua unele dintre acțiunile pe care utilizatorii Mac și PC le utilizează tastele funcționale sau media, conform 9to5Mac. Afirmația se bazează pe analiza codului din iPadOS 13.5.5 beta.

Magic Keyboard pentru iPad Pro

La prima vedere, am observat că tastaturii Magic Keyboard pentru iPad Pro îi lipsesc tastele funcționale. Unele funcții precum gestionarea redării media sau modificarea luminozității ecranului sunt disponibile în Centrul de control, care este simplu de accesat prin glisare însă prezența pe tastatură ar fi fost un excelent addon în lista de îmbunătățiri ale Apple Magic Keyboard pentru iPad Pro

îmbunătățiri ale Apple Magic Keyboard pentru iPad Pro

Magic Keyboard pentru iPad Pro

Ar mai fi de amintit reglarea intensității iluminării de fundal a tastaturii, aceasta trebuie accesată incomod în aplicația Setări, în timp ce, la MacBook Pro sau Air există taste rapide sau bară tactilă.

9to5Mac a găsit referiri la comenzile noi de la tastatură pentru aceste tipuri de sarcini, dar nu a fost capabil să le activeze. Este posibil ca Apple să se afle în primele etape ale testării acestei funcții, dar nu există nicio garanție că va ajunge la public. Și dacă se întâmplă, s-ar putea să fie în iPadOS 14 (care va fi dezvăluit la WWDC la sfârșitul acestei luni) și nu la iPadOS 13.5.5.

Acestea fiind spuse, lipsa alternativelor eficiente la tastele media a fost o reclamație frecventă în recenziile recente de pe Web, așa că nu am fi surprinși dacă Apple acordă prioritate acestui lucru.

Câteva cuvinte despre Apple Magic Keyboard pentru iPad Pro

În primul rând este o tastatură, o folosim pentru a tasta, deci cum se prezintă în această privință?

Tastele tip foarfecă retro iluminate îmi amintesc de MacBook – noul MacBook, nu de MacBook-ul cu taste tip fluture prea subțire. Cursa tastei în urma apăsării și senzația pe care o ai este excelent. Bineânțeles, precum am menționat mai devreme tastaturii îi lipsește un rândul de butoane funcționale suplimentare, cum ar fi volumul, luminozitatea și un buton de pornire pe care îl au atât Logitech, cât și tastatura iPad de la Brydge. Aceste taste suplimentare sunt utile. Ținută pe poală, a fost și OK, dar designul este optimizat pentru a fi folosită la birou.

Trackpad-ul este excelent

Trackpad-ul este mai mic decât cel de pe orice MacBook – seamănă mai mult cu un Netbook sau un trackpad Chromebook minuscul. Dar funcționează și este răspunde bine la derulare, gesturi cu doi sau trei degete sau orice altceva este activat de Apple. Este la fel de receptiv ca trackpad-ul Logitech Combo Touch (și dimensiunea similară), și Magic Trackpad-ul Apple. Este clickabil sau puteți configura setări apăsate pe clic în setări.

Trackpad Apple Magic Keyboard pentru iPad Pro
Trackpad-ul este mic dar foarte responsive si precis

Carcasa în sine, material, greutate, aspect si funcționalitate

Carcasa este fabricată dintr-un material similar cu Apple Smart Keyboard dar este mai grea. Când am văzut designul fixarii prin suspensie și balama metalică, am înțeles principala diferență față de vechiul model. Aceasta nu este concepută în primul rand ca husa ci în primul rând ca dock pentru iPad. Chiar nu este cu mult mai grosă decât vechiul model, cu o suprafață similară cu atingere moale.

Un port de încărcare pass-through poate încărca iPad Pro. Dar este disponibil și portul USB-C obișnuit de pe iPad, pe care l-ați putea folosi pentru orice (un monitor, de exemplu, sau adaptoare). Un dungle USB-C se poate ocupa și de acest lucru, dar este plăcut si comod.

iPad Magic Keyboard USB-C
Portul USB-C al Magic Keyboard

Concluzii

Din punctul meu personal de vedere principalele îmbunătățiri care cresc productivitatea iPad-ului Pro vin cu iPadOS. Implementarea genială a cursorului, suportul nativ pentru file system extern, combinația ideală între ce este mai atractiv intr-o tabletă si fiabilitatea unui sistem de clasa desktop fie el portabil sau nu, ridică acest sistem de operare respectiv interfață grafică pe o nouă treaptă.

Acestă tastatură în sine oferă un addon excelent iPad-ului Pro 3 si 4 – ultimele două generații – în utilizarea sa pe birou, cu un cablu de incărcare USB-C conectat in permanență si posibilitatea atasării rapide, magnetic a iPad-ului. Acestă funcționalitate va scade aproximativ 1800 lei din bugetul dvs. IT. Dacă considerați că merită si aveți suma respectivă disponibilă atunci vă alegeți cu un combo excelent.

Pe de alta parte, daca utilizați un iPad Pro 3 si dețineți deja Smart Keyboard Folio – penultima tastatura, pierdeți puțin din ergonomia tastelor, iluminarea lor, design-ul float si nu în ultimul rând trackpad-ul. Însă puteți să folositi cu brio un trackpad sau mouse extern cu fir sau bluetooth si veți beneficia de aproape aceiasi experiență.

Mulțumim pentru timpul acordat lecturii acestui articol, sperăm că ți aflat ceva nou.